مركز تحقيقات و آموزش كشاورزي و منابع طبيعي آذربايجان شرقي شناسایی كانون‌های حساس زمین‌لغزش و ارائه راهكارهای مدیریت خطر زمین¬لغزش در استان آذربایجان¬شرقی
سه‌شنبه, 20 شهريور 1403

مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبيعي آذربایجان شرقی

  • ساعت : ۱۱:۰۱
  • تاريخ :
     ۱۴۰۳/۰۵/۰۶ 
  • تعداد بازدید : 43
  • کد خبر : ۲۱۲۸۵۳
به همت اعضای هیئت علمی بخش تحقیقات حفاظت خاک و آبخیزداری
شناسایی كانون‌های حساس زمین‌لغزش و ارائه راهكارهای مدیریت خطر زمین¬لغزش در استان آذربایجان¬شرقی

نشست تخصصی ارائه نتایج طرح تحقیقاتی آپفن استان آذربایجان شرقی با موضوع

"شناسایی کانون‌های حساس زمین‌لغزش و ارائه راهکارهای مدیریت خطر زمین­لغزش در استان آذربايجان­شرقي" انجام شد.

به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی، نشست تخصصی ارائه نتایج طرح تحقیقاتی آپفن استان آذربایجان شرقی با موضوع "شناسایی کانون‌های حساس زمین‌لغزش و ارائه راهکارهای مدیریت خطر زمین­لغزش در استان آذربايجان­شرقي" با حضور علیرضا دهناد رئیس مرکز و نمایندگان دستگاههای اجرایی و اعضاء کارگروه، در سالن اجتماعات اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان شرقی برگزار شد. احد حبیب زاده رئیس بخش تحقیقات حفاظت خاک و آبخیزداری مرکز ضمن پرداختن به اهميت، ضرورت اقتصادي و اجتماعي پژوهش  به ویژه در منابع طبیعی یافته ها و نقشه های پهنه بندی طرح را تشریح کرد.

وی اظهار داشت:زمین‌لغزش‌ها يکي از عمده‌ترين مخاطرات محيطي هستند که باعث ايجاد خسارات هنگفت مالي و جاني و صدمه به ابنيه‌ها و پروژه‌هاي مهندسي در سراسر دنيا به‌ويژه در مناطق کوهستاني می‌شوند. در استان آذربایجان شرقی نيز به سبب وجود مناطق کوهستانی با شیب تند و همچنین فاکتورهای تشدیدکننده نظیر بارندگی و زمین‌لرزه، زمین‌لغزش هاي متعددي رخ مي دهد. این استان به علت وجود کوهستان‌ها با شیب تند یکی از مناطق مستعد وقوع زمین‌لغزش است. از این‌رو شناسایی شیبهای ناپایدار از اهمیت بسزایی برخوردار است.

احد حبیب زاده ادامه داد:استفاده از روش‌های سنتی در پایش زمین‌لغزش‌ها مستلزم صرف وقت و هزینه زیادی است. از طرف دیگر از آنجايی که نقشه‌هاي پراکنش زمين‌لغزش دقيق در تمامي مطالعات مربوط به زمين‌لغزش از شناسايي، پایش، پهنه‌بندي حساسيت ، خطر ، ريسک  و خصوصاً ارزيابي و تحليل خطر و ريسک زمين‌لغزش، جزء لاينفک و بعنوان لايه مبنايي و مهم مي‌باشند. به این منظور نیاز به تکنیک‌هایی داریم که به وسیله آن بتوان موقعیت، اندازه لغزش و میزان جابجایی را به طور دقیق برآورد کرد.

احد حبیب زاده رئیس بخش تحقیقات حفاظت خاک و آبخیزداری مرکز افزود:در این پژوهش با استفاده از تصاویر راداری سنتینل سازمان فضایی اروپا نسبت به داده پردازی و تداخل سنجی تصاویر اقدام شده است.

 

جلسه فرونشست.jpg

فرونشست زمین 2.jpg

فرونشست زمین.png

فرونشست زمین 1.png

روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی

امتیاز :  ۵/۰۰ |  مجموع :  ۱

برچسب ها